Historie

Munkegårdsskolen er opført af Gentofte Kommune på et areal af Nordre Munkegårds jorder i Vangede.

Ved projekteringen af skolen, der blev påbegyndt i april 1949, var den bærende ide, at bygge en stor skole til 850 børn med nogle af den lille skoles fordele. Intimiteten i den lille skole har altid været en positiv ting i børneopdragelsen, og ved at opdele skolen i klasser 2 og 2 med hver sin lille gård eller have skulle en vis hygge og ro, hentet fra den lille skole, være opnået. Skolen blev fredet i 1996. Skolen indledte 2001 en skoleudbygningsproces, men en ombygning af skolen er endnu ikke sket grundet fredningen. Kommunen søgte i 2004 Kulturarvsstyrelsen om ophævelse af fredningen, men dette blev afslået juni 2004. Kommunen ankede afslaget direkte til kulturministeren i juli 2004. Han gav afslag på ophævelse af fredningen, men efter forhandlinger mellem kommunen og Kulrurarvsstyrelsen er der godkendt et projekt med mindre ombygninger i den nuværende bygningsmasse og så etableres der en parterrebygning under den nuværende skolegård. Ombygningen begyndte i januar 2006 og blev afsluttet i slutningen af 2009. Arkitekt på den nyrenoverede og ombyggede skole var Dorte Mandrup arkitekterne. I april 2013 blev den sidste udskolingsbygning færdiggjort. Desuden blev alle gårdhaverne renoveret i 2012/2013.